fbpx
 

Τα Οφέλη της Χρήσης Σκαλωσιών Κατά την Κατασκευή Ενός Ανελκυστήρα

5 Μαρτίου, 2023

Αν και η εγκατάσταση ενός ανελκυστήρα σε ένα σπίτι ή μια πολυκατοικία μπορεί να μοιάζει με ένα τρομακτικό έργο, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή με τη χρήση σκαλωσιάς. Οι σκαλωσιές διευκολύνουν τα συνεργεία να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους και προσφέρουν ασφάλεια στους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο γιατί είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται σκαλωσιές κατά την κατασκευή ενός ανελκυστήρα.

Μειωμένος χρόνος κατασκευής

Οι σκαλωσιές διευκολύνουν και επιταχύνουν πολύ περισσότερο τους εγκαταστάτες να κάνουν τη δουλειά τους. Χωρίς σκαλωσιές, οι εγκαταστάτες πρέπει να παλέψουν με σκάλες ή επισφαλείς πλατφόρμες, οι οποίες μπορεί να είναι επικίνδυνες. Με τις σκαλωσιές, μπορούν να μετακινούνται γρήγορα και με ασφάλεια, επιτρέποντάς τους να κάνουν τη δουλειά τους πιο αποτελεσματικά. Αυτό μειώνει το χρόνο που απαιτείται για την εγκατάσταση, γεγονός που μειώνει επίσης το κόστος τόσο για τους εργολάβους όσο και για τους πελάτες.

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα της χρήσης ικριωμάτων είναι ότι μπορούν να κατασκευαστούν κατά παραγγελία ώστε να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε φρεάτιο, είτε στο εσωτερικό του είτε εξωτερικά του. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το είδος του χώρου στον οποίο πρέπει να εργαστείτε (σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους), θα έχετε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά σωστά. Ανεξάρτητα από το είδος του έργου κατασκευής ανελκυστήρων που έχετε – μεγάλο ή μικρό – η ύπαρξη της κατάλληλης σκαλωσιάς θα διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοί σας θα είναι ασφαλείς σε κάθε φάση της διαδικασίας.

Πρώτα η ασφάλεια

Ο κύριος λόγος για τον οποίο απαιτούνται σκαλωσιές κατά την εγκατάσταση ενός ανελκυστήρα είναι η ασφάλεια – τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για όσους βρίσκονται κοντά στο εργοτάξιο. Διαθέτοντας μια σταθερή πλατφόρμα που επιτρέπει στους εγκαταστάτες να κινούνται ελεύθερα κατά την εργασία τους σε ένα φρεάτιο ανελκυστήρα, προστατεύονται από πιθανές πτώσεις λόγω επικίνδυνων συνθηκών, όπως ολισθηρές επιφάνειες ή μη καλή πρόσβαση σε όλα τα σημεία του.

Επιπλέον, με την ύπαρξη μιας σταθερής πλατφόρμας που μπορεί να αντέξει σημαντικό βάρος, οι εγκαταστάτες είναι σίγουροι ότι τυχόν βαριά αντικείμενα δεν θα προκαλέσουν δομικές ζημιές σε περίπτωση πτώσης ή κακού χειρισμού.

Αυτό δεν προστατεύει μόνο τους εργαζόμενους από πιθανές βλάβες, αλλά και εκείνους που μπορεί να τύχει να βρίσκονται στην περιοχή κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης (π.χ. ιδιοκτήτες σπιτιού). Χωρίς την εφαρμογή κατάλληλων μέτρων ασφαλείας, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος τραυματισμού ή θανάτου λόγω πτώσης συντριμμιών ή ακατάλληλου χειρισμού υλικών.

Όλοι οι κίνδυνοι που μπορούν να αποφευχθούν με τη χρήση κατάλληλων σκαλωσιών κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών έργων όπως η εγκατάσταση ανελκυστήρων.

Επιλέξτε αυτούς που έχουν τη μέγιστη επάρκεια

Συμπερασματικά, η χρήση σκαλωσιάς κατά την κατασκευή ενός ανελκυστήρα προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως ταχύτερους χρόνους κατασκευής και αυξημένη ασφάλεια τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους παρευρισκόμενους. Οι σκαλωσιές παρέχουν σταθερότητα και υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης, ώστε τα συνεργεία να μπορούν να εργάζονται αποτελεσματικά χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια κανενός στην πορεία.

Η εταιρεία μας είναι σταθερός συνεργάτης για πολλά χρόνια των μεγαλύτερων κατασκευαστών ανελκυστήρων στην Αττική. Έχουμε την εμπειρία, τον εξοπλισμό και τη γνώση να εγγυόμαστε την ασφαλή πρόσβαση των εργαζομένων τους σε κάθε σημείο, εσωτερικά ή εξωτερικά των ασανσέρ που κατασκευάζουν. Επίσης μας προτιμούν γιατί ξέρουν ότι είμαστε απόλυτα συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα που θέτουμε, διευκολύνοντας έτσι τον δικό τους προγραμματισμό.

Επομένως, όταν σχεδιάζετε το επόμενο έργο σας κατασκευής ανελκυστήρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει στα σχέδιά σας την τοποθέτηση ασφαλών σκαλωσιών! Εμπιστευτείτε μια εταιρεία ενοικίασης σκαλωσιών που θα σας προσφέρει την ασφάλεια και τη συνέπεια στους χρόνους που χρειάζεστε. Αυτό θα εξασφαλίσει μια επιτυχημένη εγκατάστασης με ελάχιστο κίνδυνο για όλους!