Σκαλωσιά για Ασανσέρ στη Λεωφόρο Θηβών – Όταν η Στήριξη Δεν Έρχεται Από τον Τοίχο

Πώς στήσαμε σκαλωσιά για ασανσέρ με ελάχιστη στήριξη σε τοίχο, πάνω σε πεζοδρόμιο, δίπλα σε καταστήματα – ένα έργο που αποδεικνύει την τεχνική μας εξειδίκευση.

Στο Αιγάλεω, επάνω στη Λεωφόρο Θηβών, πραγματοποιήσαμε ένα έργο που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο γιατί η τοποθέτηση σκαλωσιάς για ασανσέρ δεν είναι μια απλή υπόθεση. Αντιθέτως, πρόκειται για μια ειδική κατασκευή που απαιτεί εμπειρία, σωστή μελέτη και πλήρη κατανόηση του χώρου και των περιορισμών του.

Το συγκεκριμένο έργο αφορούσε την κατασκευή φρεατίου για εξωτερικό ανελκυστήρα, σε σημείο με αυξημένη δυσκολία: στενό πεζοδρόμιο, καταστήματα σε λειτουργία, περιορισμένο βάθος και το σημαντικότερο – μικρή δυνατότητα στήριξης της σκαλωσιάς σε τοίχο.

Σκαλωσιά για ασανσέρ με ελάχιστα σημεία επαφής στον τοίχο

Η σκαλωσιά όταν έχει ελάχιστα σημεία επαφής με το κτίριο

Οι περισσότερες σκαλωσιές στηρίζονται σε επιφάνειες του κτιρίου, ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερότητα και η αντοχή σε κάθε ύψος. Στην περίπτωση όμως αυτής της σκαλωσιάς για ασανσέρ, έπρεπε να βρούμε λύση με την ελάχιστη επαφή με το κτίριο, κάτι που αποτελεί τεχνική πρόκληση υψηλών απαιτήσεων.

Η ομάδα της ACASA σχεδίασε και υλοποίησε μια κατασκευή με ειδική ενίσχυση εσωτερικά, μεταλλικά δάπεδα υψηλής αντοχής και πλήρη συμμόρφωση με τα πρότυπα ασφαλείας. Το αποτέλεσμα ήταν μια σκαλωσιά που όχι μόνο εξυπηρετούσε με ασφάλεια τα συνεργεία κατασκευής του φρεατίου, αλλά ταυτόχρονα δεν εμπόδισε την πρόσβαση στα καταστήματα, ούτε περιόρισε τη διέλευση των πεζών.

Άποψη από ψηλά μιας σκαλωσιάς για ασανσέρ στο Αιγάλεω

Εξειδίκευση και εργαλεία για κάθε σκαλωσιά για ασανσέρ

Στην ACASA, έχουμε αναλάβει δεκάδες έργα τοποθέτησης σκαλωσιάς για ασανσέρ – τόσο σε υφιστάμενα κτίρια όσο και σε νέες κατασκευές. Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι δεν βλέπουμε τη σκαλωσιά σαν ένα απλό σύστημα στήριξης, αλλά ως μέρος της λειτουργίας του έργου. Γι’ αυτό και διαθέτουμε εξειδικευμένα εργαλεία, μελέτη ανά περίπτωση, και κυρίως προσωπικό με εμπειρία σε έργα που έχουν υψηλό δείκτη δυσκολίας.

Η συνεργασία μας με τον υπεύθυνο μηχανικό και τα συνεργεία που κατασκεύαζαν το φρεάτιο ήταν άψογη, με συνεχή συνεννόηση και απόλυτη τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Το έργο ολοκληρώθηκε χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς τροποποιήσεις στο δημόσιο χώρο και – πάνω απ’ όλα – χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια.

🎥 Δείτε το έργο μας σε βίντεο

Το συνοδευτικό βίντεο drone που ετοιμάσαμε καταγράφει εντυπωσιακές λήψεις από ψηλά, αποκαλύπτοντας τη γεωμετρία και τη δομή της σκαλωσιάς, καθώς και τις απαιτήσεις που έπρεπε να καλυφθούν.


Έχετε ανάλογο έργο και αναζητάτε σκαλωσιά για ασανσέρ σε δύσκολες συνθήκες;
Καλέστε μας – στην ACASA έχουμε την τεχνογνωσία να κάνουμε το δύσκολο, απλό.

Χρόνος:
Σεπτέμβριος 2025
Τόπος:
Λεωφόρος Θηβών, Αιγάλεω
Πρόκληση:
Ελάχιστη στήριξη σε τοίχο – κατασκευή πάνω σε πεζοδρόμιο
Λύση:
Σκαλωσιά με ειδική ενίσχυση
Πελάτης:
Εταιρεία Κατασκευής Ανελκυστήρων