loading

Συστήματα Πιστοποιημένων Σκαλωσιών

Συστήματα Πιστοποιημένων Σκαλωσιών
Συστήματα Πιστοποιημένων Σκαλωσιών

Η εταιρία ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ ACASA υποστηρίζει τους πελάτες της με όλα τα συστήματα σκαλωσιάς, ώστε να καλύπτει κάθε ανάγκη τους. Μάθετε αναλυτικά στοιχεία για κάθε σύστημα.

Πρώτα η ασφάλεια!

ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΚΑΛΩΣΙΑΣ

Η τυπική διάταξη (εξωτερικές σκαλωσιές) χρησιμοποιείται για ελαιοχρωματισμούς (βαψίματα), επισκευές αποκατάστασης όψεων, μερεμέτια, σοβατίσματα, θερμομόνωση, ορθομαρμάρωση, υδραυλικές εργασίες και άλλες συναφείς εργασίες.
 
Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται είναι κατά βάση: πλαίσια, πλάτες ασφαλείας, δάπεδα εργασίας (μεταλλικά ή ξύλινα), πλατφόρμες με σκάλα, βίδες, σωλήνες για δεσίματα, σφικτήρες και δίχτυ προστασίας. 
 
To μήκος καθενός ανοίγματος (μάτι) στην τυπική διάταξη ποικίλει ανάλογα με το μήκος της πλάτης ασφαλείας. Εμείς διαθέτουμε πλάτες ασφαλείας μήκους 2m, 2,50m και 3m με τα αντίστοιχα μεταλλικά και ξύλινα δάπεδα.
 
Τα αντιολισθητικά μεταλλικά δάπεδα που διαθέτουμε είναι δύο τύπων: γαλβανισμένα και βαμμένα. Δεν παθαίνουν φθορά από τις καιρικές συνθήκες (πχ, βροχή και χιόνι)  ή τις εργασίες που εκτελούνται. Και οι δύο τύποι  δίνουν την μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους εργαζόμενους.
 
Στην τυπική διάταξη (εξωτερικές σκαλωσιές) η πρόσβαση από επίπεδο σε επίπεδο γίνεται με τις πλατφόρμες που έχουν ενσωματωμένη σκάλα. Έτσι είναι εύκολο  και ασφαλές για τους εργαζόμενους να μετακινηθούν σε όλο το ύψος της σκαλωσιάς. 

Το δίχτυ προστασίας που χρησιμοποιούμε είναι διάτρητο (αντιανεμικό) και συνεισφέρει στην αποφυγή κινδύνου για τους διερχόμενους πεζούς και τα αυτοκίνητα. Έχουμε επιλογή από 3 επίπεδα πλέξης που δίνουν διαφορετικό βαθμό σκίασης, αλλά και διαφάνειας στην θέαση.

 

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΣΚΑΦΗ

Η σκάφη προστασίας αποτελεί συνέχεια της εξωτερικής σκαλωσιάς. Τοποθετείται σε περιπτώσεις που υπάρχει ο κίνδυνος πτώσης αντικειμένων (όπως σαθρά μέρη του κτιρίου ή  εργαλεία των συνεργείων) για την προστασία των πεζών και των αυτοκινήτων που βρίσκονται κάτω από την σκαλωσιά.
 
Επίσης, πολύ συχνά τοποθετείται σε διατηρητέα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές από την πάροδο του χρόνου, αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα εργασίες αποκατάστασης. Εκεί αναλαμβάνουμε είτε την μακροχρόνια μίσθωση είτε την πώληση μαζί με τοποθέτηση της προστατευτικής  σκάφης.

 

ΚΙΝΗΤΕΣ ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ

Χρησιμοποιούνται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους (από ελαιοχρωματιστές ,ηλεκτρολόγους, ζωγράφους, ψυκτικούς, κ.α).  Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούμε πλαίσια, πλάτες ασφαλείας και μεταλλικά δάπεδα, όπως στην εξωτερική σκαλωσιά, συν ρόδες βαρέως τύπου με φρένα. Οι διαστάσεις τους ποικίλουν και έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του πελάτη και το ύψος εργασίας.
 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι εργασίες στο κτίριο έχουν εξειδικευμένες ανάγκες  όσον αφορά την τοποθέτηση σκαλωσιάς.  Χρησιμοποιώντας εξαρτήματα της τυπικής διάταξης, δίνουμε λύσεις σε κάθε τέτοια ανάγκη.  Μερικά παραδείγματα:

Κρεμαστή σκαλωσιά: όταν δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το έδαφος και υπάρχει η αντίστοιχη δυνατότητα , τοποθετούμε κρεμαστή σκαλωσιά. Επίσης χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που θέλουμε να αφήσουμε ελεύθερες για τα οχήματα τις εισόδους στο κτίριο και στα parking του.
 
 Πατάρια: τοποθετούνται όταν οι εργασίες απαιτούν απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλη την οροφή ενός εσωτερικού χώρου. Μερικά παραδείγματα χρήσης είναι για την τοποθέτηση και το σπατουλάρισμα ψευδοροφών, για αποκατάσταση οροφών σε βιομηχανικά κτίρια, για συντήρηση μηχανημάτων σε βιομηχανίες.
 
Φρεάτια ανελκυστήρων: η τοποθέτηση εσωτερικού ή εξωτερικού ασανσέρ απαιτεί από τους τεχνικούς πρόσβαση σε όλα τα σημεία του φρεατίου. Ανεξάρτητα των διαστάσεων και του ύψους του, τοποθετούμε σκαλωσιά που διευκολύνει το συνεργείο να κάνει τις εργασίες του.

ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ

Είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία συστημάτων σκαλωσιάς, όχι για τόσο για τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούμε (είναι τα ίδια με την τυπική σκαλωσιά), όσο για τον τρόπο κατασκευής τους. Εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κτίριο πάνω στο οποίο μπορούμε να ακουμπήσουμε και να δέσουμε. Αυτό μεγαλώνει τον βαθμό δυσκολίας κατασκευής της σκαλωσιάς.
 
Με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε, τοποθετούμε σκαλωσιές σε σκάφη που επισκευάζονται. Μπορούμε και «αγκαλιάζουμε» με σκαλωσιές το σκάφος, δίνοντας πρόσβαση στα συνεργεία σε όλα τα σημεία, χωρίς όμως να ακουμπάμε πουθενά. Επίσης τοποθετούμε ειδικό νάιλον γύρω από την σκαλωσιά για την δημιουργία σταθερών συνθηκών στο εσωτερικό της. Με αυτό τον τρόπο, απομονώνουμε το σκάφος από την υγρασία, την βροχή, τον αέρα και κρατάμε σταθερή την θερμοκρασία, για να μπορούν να γίνουν οι εργασίες συντήρησης του απρόσκοπτα.